• Σουλίου 1 & Λ.Βουλιαγμένης 326, Άγιος Δήμητριος
  • [email protected]
  • 213 0462319

Η ενδοδοντική θεραπεία είναι αναγκαία σε περίπτωση μόλυνσης ή φλεγμονής του πολφού. Συχνότερες αιτίες αυτού του φαινομένου αποτελούν η βαθειά τερηδόνα, οι επανειλημμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ένα δόντι, το τραύμα και οι ρωγμές ή τα κατάγματα.

Κατά την διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας απομακρύνεται ο μολυσμένος πολφός και τα μικρόβια, γίνεται καθαρισμός και απολύμανση της πολφικής κοιλότητας με ειδικά μικροεργαλεία και διαλύματα, οι ριζικοί σωλήνες διαμορφώνονται σε κατάλληλο σχήμα και ακολουθεί η έμφραξή τους με βιοσυμβατά υλικά.

Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και εκτελείται κάτω από άσηπτες συνθήκες καθώς το δόντι απομονώνεται από το στοματικό περιβάλλον με τη βοήθεια ενός ειδικού ελαστικού. Όλα τα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας διενεργούνται υπό μεγέθυνση μέσω του οδοντιατρικού μικροσκοπίου.

Η ενδοδοντική θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία, δύο ή περισσότερες συνεδρίες ανάλογα με την παθολογία και τη δυσκολία του εκάστοτε περιστατικού. Μετά το τέλος της κάθε συνεδρίας δίνονται στον ασθενή οι απαραίτητες οδηγίες και μετά την ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας ο ασθενής παραπέμπεται στον οδοντίατρό του για την οριστική αποκατάσταση του δοντιού.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με τους Όρους χρήσης .ΑΠΟΔΟΧΗ
Όροι χρήσης & Προσωπικά δεδομένα